Europagaai eskimoteerexperts die jou tijdens een cursus het eskimoteertrucje graag willen leren.

Cursussen  Prijslijst  Locatie  Reserveren  Contact

ESKIMOTEERCURSUS
met stress bestendigheid
Een eskimorol in het zwembad is heel wat anders dan
buiten op de rivier of op zee. Daarom hebben wij voor
wie het eskimoteertrucje in het zwembad onder de
knie heeft, eskimoteeroefeningen in petto die de
stress bestendigheid bij de eskimoteerrol vergroten.

ESKIMOTEERCURSUS
Met de juiste tip eskimoteer je in een wip!

Niet iedereen is hetzelfde en daarom is variatie in eskimoteeroefeningen tijdens een cursus erg belangrijk. Europagaai heeft bestudeert hoe je het beste een eskimoteercursus kunt organiseren. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn heel wat kandidaat eskimoteerders bij ons de revue gepasseerd. Sommige mensen hebben het trucje na de eerste eskimoteercursus al door en een ander doet er wat langer over. Gemiddeld genomen doet men er 5 lessen over om de techniek van het eskimoteren onder de knie te krijgen.

Eskimoteercursus
wat oefenen en leren, ook jij het proberen

It's all in de hips
Voor deelname aan een eskimoteercursus moet je niet bang zijn om met je hoofd onder water te gaan. De eerste reactie van iemand die kopje onder gaat is zo snel mogelijk lucht happen. Bij een eskimorol komt je hoofd echter als laatste het water uit. Voorafgaand aan de eskimoteeroefeningen moet je eerst leren het bovenlichaam ontspannen en slap te houden. Daarna ga je oefenen met de inzet van een soepel heup-zwaai. Vervolgens kun je proberen om met gebruik van een peddel een steun op het water te maken. Hierbij is het belangrijk  dat de peddelsteel haaks op de kajak staat (en blijft staan) en dat je armen altijd loodrecht onder de peddel zijn. Net zoals je jezelf zou optrekken aan een rekstok.

Europagaai heeft voor de instructeurs een rode draad voor de eskimoteercursus opgesteld. Op deze manier behandelen alle instructeurs dezelfde basisprincipes, maar iedereen heeft daarbij wel zo zijn eigen methoden. Voor deelnemers van de eskimoteercursus is het goed als zij regelmatig van instructeur wisselen en met allerlei verschillende methoden in aanraking komen.

Hier volgen een paar verschillende eskimoteermethoden.

  • Voorwaartse rol

  • Achterwaarts rol

  • Handrol

  • Boeren rol

Freestyle kajakcursus
acrobatische stunts in een kajak

Cartwheels and loops
Voor een  freestyle kajakcursus moet je eerst de eskimoteer-techniek goed onder de knie hebben. Het zwembad biedt ideale mogelijkheden om rustig en gecontroleerd freestyle moves te leren. In een wals of op een golf heb je vaak geen tijd om jezelf te focussen op de techniek. Het nadeel van een zwembad is dat je geen gebruik maakt van waterdruk. Iets wat in een wals of golf natuurlijk wel kan. Veel freestyle moves kunnen echter in meer of minder mate uitstekend op vlakwater tijdens een freestylecursus worden aangeleerd. Heb je bepaalde technieken onder de knie dan is het de hoogste tijd om af te reizen naar een freestylespot.

Bij het freestyle kajakcursus gaan we er vanuit dat je een eigen freestyle kajak mee neemt. Eventueel hebben wij ook freestyle bootjes ter beschikking maar die moeten dan bij toeval precies passen. Een goede freestyle kajak hoort pasgegoten aan je lichaam te zitten. Vaak word dit d.m.v. het in lijmen van schuimblokken gedaan. Dit is iets wat met door Europagaai beschikbaar gestelde freestyle kajaks niet mogelijk is.

www.eskimoteercursus.nl / All rights reserved - www.europagaai.nl